Helgen 5.-7. mars.

Vi har hatt en strålende helg, koselig besøk og nydelig vær.

Fredag startet vi kjempefornuftig og fikk vasket huset før kl 13. Deilig å være ferdig med. Mikkel hadde fri fra barnehagen og hjalp til så godt han kunne. Merkelig hvor mye morsommere det er å rydde andres ting enn sine egne. På ettermiddagen kom Truls og helgebesøket vårt, Åse. Masse prat, god met og en riktig koselig kveld. Det ble selvfølgelog også et nattbad i stampen. Klokka var over 2 før vi var i seng.

Lørdag startet vi ute i dreieverkstedet, Truls jobbet videre med en gave til bestemoren, skikkelig bra ble den. Solen skinte og det var praktfult ute. Marit som skal passe hestene for oss senere kom på dagstur for å ri. Så etter å ha spiust pølser grillet på bål salte vi opp alle hestene. Prøvde "min" western sal på Eitri, den passet riktig bra den, litt kort i gjorten, men det gikk. Har ikke hodelag som passer til ham ennå, men han er såpass grei å ri så vi satte tøyler på grima hans. den hesten er rund som en tønne så jeg må ha mothold når jeg går opp ellers triller salen rundt. Spennende når salen vi har bestilt kommer, om den sitter bedre fast. Skadi er ikke klar for fulle rideturer ennå, så Ole Kristian leide henne i grima. Truls red Vilmi og Marit red Villemo. Det ble en fin tur, alle gikk bra selv om det var litt glatt. Eitri er skikkelig "damplokkemotiv", vil gjerne ha god fart hele tiden. Vi byttet hester halvveis så Truls red Eitri og Ole Kristian red Villemo.
Resten av ettermiddagen puslet vi ute, til vi spiste middag og slappet av resten av kvelden.

Søndagen var like strålende. Lang frokost og så ut i finværet. Da Marit kom ble det bestemt at Per Kristian skulle bli med henne mens jeg ble hjemme og trente Skadi litt med sal. De salte opp Vilmi og Eitri og la i vei. Nå ble det huskestue hjemme. Skadi var ikke fornøyd med at Villemo var sammen med henne når Eitri forsvant fra tunet. Desuten la Vilmi inn sitt aller staeste gir og skulle teste Marit. Snudde, dro tilbake mot tunet, stoppet og var gjennom vrang. Heldigvis var Marit staere enn hasten så snart var de i siget. I mellom tiden hadde Skadi galopert frem og tilbake i paddiken, gjort bukkesprang og vrinsket. Tilogmed gamlemor slo noen lunder i god fart. Da så hestene endelig var på tur ut av tunet ble det for mye for Skadi, hun hoppet rett og slett over gjerde. HURRA.... hvilken frihets følelse. Nå gikk det i full galopp gjennon snøen så den sto som en sky omkring hesten. Hun er virkelig herlig å se på. Vi lot henne løpe fra seg, det er virkelig energi i den hesten. Etter 10-15 minutter i full galopp og løssne, var det meste ute og hun det var helt greit å gå inn på stallen. Så ble det ikke noe mere trening den dagen.

Det har blitt mye hester, mye uteliv, men ikke så mye dreing i helgen. PK har høvlet og limt svartor til et fat han vil lage, jeg er nesten ferdig med 3 forskjellige prosjekter og såvidt startet på et nytt. Håpløst tilfelle?? Jada, vet det.

Vi har hatt en strålende helg alle sammen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits